VI BLIR EN BLOGG

3:13 AM

Lisa Loderus på Finloppis FW16/Malmö live


Rags to Riches gick live våren 2014, som en av Sveriges första online marknadsplatser för secondhand designerkläder. Rags to Riches startades av Lisa Loderus, AD och konceptutvecklare med egna byrån Loderus design. 

Tanken bakom sidan var att skapa ett bra online alternativ till fast fashion. Ett sätt att konsumera mindre nya kläder, att konsumera mindre kvantiteter och satsa mer på kvalitet som kan återanvändas och användas länge. Och ett alternativ till Tradera och Blocket som kändes oinspirerande och var inte nischade alls. Rags to Riches som marknadsplats

Efterhand poppade det upp flera riktigt bra secondhand siter med samma upplägg i Sverige. Vi började samtidigt med vårt event Finloppis, en stor secondhandmarknad för designerkläder som vi håller två gånger per år i Malmö inomhus, med ca 100 säljare och 1-2000 besökare. 

Rags to Riches var en rolig, men både dyr och krävande site och jag har beslutat att låta den bli en blogg i stället. En Blogg om secondhand mode och mycket information om de event jag håller. Vi kommer även ha guider till den bästa secondhand shoppingen runt om i världen och skriva allmänt om den hållbara modescenen. Det kan vara tips om events och mässor, nya brands, den politiska utvecklingen eller intervjuer med spännande personer. En tanke är även att då och då ha auktioner på sidan med speciella plagg jag/vi springer på under våra resor. 

Vi hoppas så klart att många kläder hann få nya ägare under de år vi var en marknadsplats och vill hänvisa andra säls och köpsugna vidare till: Tradera, Sellpy, Vestiaire collective och Used by.
You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Instragram