SECONDHAND I NEW YORK

5:24 AMFrukost i Hells Kitchen

Vart jag än reser slutar det alltid med att jag strosar runt minst en dag i kvarter där det finns mycket bra secondhand. Jag har tidigare skrivit guider om den bästa secondhand shoppingen i Berlin, Köpenhamn, Stockholm och Palma. Nu var det New Yorks tur att bli upptäckt.


Ett stort tack till Elisabeth Thand Ringqvist som guidade mig runt Chelsea på jakt efter de bästa designerfynden. Då New York är så stort och tiden var begränsad (jag skulle ju även hinna med Whitney, Moma, fine dining, The Highline, jogging i Central Park, köra Ûber på Manhattan, äta ostron i Brooklyn och sjunga Karaoke) valde vi att strosa runt Chelsea och Greenwich en dag.


Här är det framförallt en kedja som dominerar – INA som har kläder för både män och kvinnor. De finns i Chelsea, Soho, allt som allt 6 butiker. Vi var i två av dem.
INA är typiska secondhand butiker, inte för fancy inredda men med trevlig personal och kläder i både färg och storleksordning . Isabel Marant, Celine, Chanel vintage och Louboutinskor. Bra urval, rätt så pricy när man shoppar med den svenska kronan mot dollarn.
Jag hittade en helt ny skräddarsydd kavaj från Whyred för $35, det var ju ett kap.
Vi provade även en underbar Chanel kappa i det typiska vävda bouclet tyget som nästan passade lite för bra. Vit med svarta ränder på ärmarna, lätt fodrad. $3500.


En annan butik som jag fastnade för var 2 time around. Där får man inte en hafsig plastpåse när man handlar (som det ofta är i secondhand butiker även om man handlar för mycket pengar) utan en fin liten kasse. De ligger på 111 Thompson Street. Här var urvalet lite mer basic, men även mer prisvärt. Jag provade mig igenom halva butiken men gick därifrån med en basic vit långärmad t-shirt från deras eget märke och en otroligt azurblå a-linjeformad blus från Isabel Marant för $70.
En butik, som inte säljer begagnade plagg, som jag måste flagga för, är Rag and Bone som inte säljs i Sverige. De har en fin butik mitt emot hotellet The Standard i Chelsea. Här bjuder de på Prosecco och espresso när man provar deras helt underbara boots som är helt i skinn och sitter som handskar på fötterna.På väg över Broadway smet vi även in i Housing Works, en välgörenhets affär där vinsten går till hemlösa. Här ska man ha tur för att hitta något, men priserna är låga och med tanke på att man är mitt på Manhattan finns det ju chans att man kan fynda. Vi hittade ingenting denna gång.
You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Instragram